Benzín versus LPG.

08.11.2005 Celý región

Určite každý z nás už počul, alebo čítal o alternatívach voči benzínu či nafte. Čoraz viac ľudí uvažuje o prerobení motorového vozidla na pohon LPG. Tento po...
Určite každý z nás už počul, alebo čítal o alternatívach voči benzínu či nafte. Čoraz viac ľudí uvažuje o prerobení motorového vozidla na pohon LPG. Tento pohon je menej škodlivý voči prostrediu a je aj o niečo lacnejší.

Slovíčko \"o niečo lacnejší\" však pomaly začína zaostávať, nakoľko v poslednej dobe hlavný dodavatelia LPG pre čerpacie stanice na Slovensku nevedia akú cenu od radosti dávať za liter tejto pohonnej hmoty. A to ešte budú cenu zvyšovať pri prechode na zimnú zmes. Keď stúpali ceny benzínu či nafty tak stúpala aj cena LPG, veď podľa výrobcov produktov ropy určuje pri nich cenu cena ropy. Paradoxne však cena benzínu a nafty klesá dole, aj keď nie tak ako by si motoristi želali, ale cena LPG stúpa. Súčasná cena 23,90SK za 1L je dosť nadhodnotená. V susednej Českej republike aj po prepočte na našu menu je rozdiel v cene dosť veľký. Natíska sa nám teda otázka:\"Ako je možné že cena ropy, čiže následne aj ceny benzínu a nafty idú dole, a cena LPG ešte aj stúpla? \" Asi sa nedočkáme vysvetlenia od kompetentných ľúdí čo udávajú cenu LPG. Veď aj na LPG sa dá \"nabaliť\".

JM
 

Vyberte región